Wauw coaching & counseling

                                              .

Mijn naam is Anita Cobben-Biermans en ik ben gek op mensen en dieren. Al sinds mijn jeugd ben ik gefascineerd door het gedrag van mensen en vooral de combinatie mens en dier.

Al vele jaren ben ik part-time werkzaam als paraveterinair in een dierenkliniek en mag dagelijks ervaren hoe deze combinatie van mens en dier iedere keer weer heel bijzonder en intens is.

Door de jaren heen wilde ik steeds meer weten over de psyche van de mens. Duizend en één vragen stelde ik mijzelf hierover. Mijn nieuwsgierigheid bracht mij in 2010 naar de HBO opleiding OPC Psychosociaal counselor. Deze opleiding heb ik in juli 2015 afgerond bij Psychodidact te Waalwijk met goed gevolg.

Maar toen...hoe nu verder. Twee verschillende vakgebieden naast elkaar bleek niet zo goed voor mij te werken. Ik had het gevoel dat ik iets miste. Onbewust was ik zoekende naar een combinatie van beide. Psychosociale hulp bieden aan mensen en deze hulp het liefst laten ondersteunen door dieren. Deze combinatie heb ik uiteindelijk gevonden in AAI (animal assisted interventions).

A.A.I. wil zeggen dat honden mijn werk als psychosociaal counselor en coach kunnen ondersteunen. Bij 'hondenspiegel' in Doorn heb ik geleerd hoe er door het samenwerken met honden een optimalisering kan laten plaatsvinden van therapeutische processen, begeleidende activiteiten en leerprocessen.

Echt WAUW!  

Verder heb ik in februari 2017 een opleiding creatieve therapie afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik gemerkt en ondervonden dat het creatief bezig zijn helend kan werken. Vervolgens ontdekte ik dat het werken met honden met name bij kinderen en jongeren een enorme meerwaarde in de gesprekken kan betekenen. Deze wetenschap heeft mij gebracht tot het volgen van een kindercoach opleiding die ik afgelopen jaar in 2018 heb afgerond.

Het is fantastisch om te zien hoe een kind/jongere kan groeien door met een hond samen te werken. Het is laagdrempelig en door de interactie kan een kind direct evaren welk effect bepaald gedrag heeft en geeft.

Samen met Barbo en Gimmick vormen wij een team. De naam 'Wauw' staat natuurlijk voor de uitroep van een hond maar nog meer voor de uitroep bij de mens. Bij een verkregen inzicht, verbazing, verwondering, bewondering, verrassing of enthousiasme! Het 'wauw' woord komt vaak naar voren tijdens de sessies.

Co-coach Gimmick is een Irish soft coated wheaten terrier en is een echte gevoelshond. Hij is altijd bijzonder attent, alert en ook een fanatieke doener.

Co-coach Barbo is een Barbet, een franse waterjachthond en is een echte knuffel die houdt van samen spelletjes doen , een grapje uithalen en wandelen.
Bij Wauw vinden wij het belangrijk om samen te werken met de honden op een vriendelijke manier met compassie en respect voor zijn eigenheid. Iedere hond is uniek en heeft zijn eigen karakter en voor alles geldt dat samenwerking zowel voor mens als dier plezierig en veilig hoort te zijn!